Atacurile din 7 octombrie se vor repeta până la nimicirea Israelului
2 mins read

Atacurile din 7 octombrie se vor repeta până la nimicirea Israelului

Atacurile din 7 octombrie se vor repeta până la nimicirea Israelului

Un oficial senior al grupării Hamas a declarat într-un interviu difuzat săptămâna trecută că atacurile din 7 octombrie împotriva Israelului au fost doar începutul, jurând să lanseze „un al doilea, un al treilea, un al patrulea” atac până când țara va fi „nimicită”. Ghazi Hamad – ale cărui comentarii au fost transcrise de Middle East Media Research Institute (MEMRI), un think tank cu sediul în Washington – a adăugat în interviul acordat postului LBC că „Israelul nu are loc pe pământul nostru. Trebuie să eliminăm această țară deoarece constituie o catastrofă securitară, militară și politică.”

Atacurile din 7 octombrie

Referindu-se la atacurile din 7 octombrie – care au lăsat peste 1.300 de israelieni din sud uciși și sute de persoane duse în Fâșia Gaza – Hamad a declarat că „trebuie să le dăm o lecție Israelului și vom face asta din nou și din nou.” În ceea ce privește uciderea în masă a civililor, Hamad a spus că „Hamas nu a dorit să rănească civili, dar au existat complicații pe teren.” Hamad a adăugat că „tot ceea ce facem este justificat.”

Planurile Hamas de a ataca școlile și a răpi cetățenii

Teroriștii Hamas care au atacat comunitățile de frontieră din Gaza au fost găsiți cu hărți detaliate și documente care indicau intenția de a prelua controlul asupra școlilor și de a răpi cetățeni, inclusiv copii. În octombrie, New York Times și NBC News au lansat două articole extinse care detaliază cum atacul meticulos planificat avea inițial ca scop rănirea civililor – inclusiv a copiilor.

Controverse privind uciderea civililor

Săptămâna trecută, Hamad a părăsit un interviu acordat BBC după ce i s-a pus întrebarea despre uciderea civililor în somn.

Aceste declarații ale oficialului Hamas ridică îngrijorări cu privire la securitatea și stabilitatea regiunii. Comunitatea internațională este chemată să ia măsuri pentru a preveni escaladarea conflictului dintre Israel și Hamas și pentru a proteja viețile nevinovate ale cetățenilor.

Lasă un răspuns