Armata israeliană dezvăluie numele a patru soldați uciși în luptele din Gaza
2 mins read

Armata israeliană dezvăluie numele a patru soldați uciși în luptele din Gaza

Armata israeliană dezvăluie numele a patru soldați uciși în luptele din Gaza

Armata Israelului a dezvăluit numele a patru soldați care au fost uciși în luptele din Fâșia Gaza în ultimele 24 de ore. Toți cei patru erau rezerviști și fuseseră chemați la datorie în urma atacului mortal al grupării Hamas în sudul Israelului pe data de 7 octombrie.

Soldații căzuți

Cei patru soldați care și-au pierdut viața sunt sergentul major (rez.) Kobi Dvash, în vârstă de 41 de ani, din Tiberias; sergentul major (rez.) Eyal Meir Berkowitz, în vârstă de 28 de ani, din Ierusalim; sergentul major (rez.) Naftali Yonah Gordon, în vârstă de 32 de ani, din Ierusalim; și sergentul major (rez.) Omri Rot, în vârstă de 25 de ani, din Katzrin.

Dvash, Gordon și Rot au fost uciși în sudul Fâșiei Gaza, în timp ce Berkowitz a căzut în partea de nord a Fâșiei Gaza. Dvash era un soldat de luptă în Batalionul 271 al Corpului de Inginerie. El lasă în urmă un partener, Kinneret, copii și părinții săi, Baruch și Aviva. Fratele său, Liran, l-a elogiat, spunând: „Dragul meu frate, este pur și simplu de neconceput să vorbesc despre tine la trecut. Ești cel mai liniștit om din lume, dar cu cel mai mare inimă. Te-ai oferit voluntar să slujești țara. Ca în orice oportunitate, oriunde era posibil să contribui și să dai – tu ai fost primul.”

Berkowitz a servit ca soldat de luptă în Batalionul 699 al Diviziei 551. El s-a născut și a crescut în așezarea Sussiya, unde locuiesc părinții lui, Riki și Shamaya. El era student la Facultatea de Medicină a Universității Ebraice din Ierusalim.

Lasă un răspuns