Armata israeliană dezvăluie numele a doi soldați uciși în luptele din Gaza
1 min read

Armata israeliană dezvăluie numele a doi soldați uciși în luptele din Gaza

Armata israeliană dezvăluie numele a doi soldați uciși în luptele din Gaza

Armata Israeliană a anunțat vineri că doi soldați au fost uciși în luptele din Fâșia Gaza. Sergentul major Gilad Rozenblit, în vârstă de 21 de ani, din Kibbutz Ginegar, a fost ucis în timpul unei operațiuni în nordul Gazei joi. El a servit ca medic de luptă în Batalionul 52, Brigada 401 (Iron Tracks). Sergentul major Yehonatan Yitzhak Semo, în vârstă de 21 de ani, din Karmei Tzur, a murit în urma rănilor suferite în lupte în zona centrală a Gazei miercuri. El a servit în Batalionul 202 al Parașutiștilor.

Soldații căzuți

Gilad Rozenblit este supraviețuit de părinții săi, Adva și Tomer, și de cei cinci frați. Era un susținător fervent al echipei de fotbal Maccabi Haifa și era omul din spatele mascotei echipei. Jucătorii din echipă au jucat un meci de antrenament împotriva lui Hapoel Petah Tikvah vineri, în timpul căruia toți jucătorii purtau banderole negre și au ținut un moment de tăcere în memoria lui Gilad.

Semo este supraviețuit de părinții săi, Ayelet și Moshe. Era absolvent al Yeshiva Or Torah din Efrat și a studiat la Aderet Mechina.

Bilanțul pierderilor

De la începutul războiului împotriva Hamas, 356 de soldați israelieni au fost uciși în acțiune.

Concluzie

Această tragedie aduce în atenție riscurile și sacrificiile pe care le fac militarii în timpul conflictelor armate. Numele celor doi soldați căzuți vor fi mereu rememorate și aduse în memoria colectivă a națiunii israeliene. Este important să ne amintim de curajul și devotamentul lor în apărarea țării.

Lasă un răspuns