7 palestinieni uciși, 3 grav răniți de focul israelian într-un oraș din Cisiordania
2 mins read

7 palestinieni uciși, 3 grav răniți de focul israelian într-un oraș din Cisiordania

7 palestinieni uciși, 3 grav răniți de focul israelian într-un oraș din Cisiordania

Forțele de securitate ale IDF au ucis un grup de militanți palestinieni în Tul Karm, în Cisiordania, în timpul nopții de marți, desfășurând și atacuri aeriene. Ministerul Sănătății al palestinienilor a anunțat că șapte palestinieni au fost uciși și 11 au fost răniți, trei dintre aceștia aflându-se în stare critică.

Operațiune letală a forțelor israeliene

Într-o operațiune de securitate desfășurată în orașul Tul Karm din Cisiordania, forțele de securitate ale IDF au ucis un grup de militanți palestinieni. Atacul a avut loc în timpul nopții de marți și a implicat și atacuri aeriene. Potrivit Ministerului Sănătății al palestinienilor, bilanțul acestui incident tragic este de șapte palestinieni uciși și 11 răniți.

Bilanț tragic: 7 palestinieni uciși, 3 în stare critică

În urma operațiunii desfășurate de forțele de securitate ale IDF în Tul Karm, Cisiordania, șapte palestinieni și-au pierdut viața, iar alți 11 au fost răniți. Trei dintre răniți se află în stare critică și primesc îngrijiri medicale urgente. Incidentul a avut loc în cursul nopții de marți și a implicat atât focuri de armă, cât și atacuri aeriene.

Critici referitoare la acțiunile israeliene

Acțiunile forțelor de securitate ale IDF în Tul Karm au stârnit critici severe din partea comunității internaționale. Organizațiile pentru drepturile omului au condamnat folosirea excesivă a forței și au cerut o investigație obiectivă și transparentă asupra acestui incident. Autoritățile israeliene nu au oferit încă declarații oficiale referitoare la operațiunea desfășurată în Tul Karm.

Tensiuni crescute în regiune

Această nouă escaladare a violențelor dintre israelieni și palestinieni aduce cu sine o creștere a tensiunilor în regiune. Evenimentele din Tul Karm survin pe fondul unor proteste masive în Cisiordania și Fâșia Gaza împotriva măsurilor luate de Israel referitoare la evoluțiile politice recente din regiune. Comunitatea internațională urmărește cu atenție aceste evenimente și solicită calm și dialog între cele două părți pentru a evita escaladarea conflictului.

Lasă un răspuns