7 morți în raidul IDF în Cisiordania; Israel confirmă moartea soldatului capturat
7 mins read

7 morți în raidul IDF în Cisiordania; Israel confirmă moartea soldatului capturat

7 morți în raidul IDF în Cisiordania; Israel confirmă moartea soldatului capturat

S-a confirmat că în urma raidului efectuat de Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) în Cisiordania, au murit 7 persoane, iar Israelul a confirmat moartea unui soldat capturat de către gruparea Hamas. Acest lucru vine în contextul în care ministrul de externe al Turciei a declarat că Israelul a bombardat spitale și școli în Gaza, încălcând astfel legea internațională.

Turcia denunță bombardarea de către Israel a spitalelor și școlilor din Gaza

Ministrul de externe al Turciei, Hakan Fidan, a afirmat într-o convorbire telefonică cu omologul său australian că bombardarea de către Israel a spitalelor și școlilor din Gaza reprezintă o „încălcare deschisă a legii internaționale”. De asemenea, Fidan a subliniat urgența obținerii unui armistițiu complet cât mai curând posibil și necesitatea accesului nelimitat al ajutorului umanitar în enclavă.

Raidurile IDF în Gaza City

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au preluat în ultimele zile instituțiile guvernamentale ale Hamas folosite în scopuri militare în cartierele Ijlin și Rimal din Gaza City. Potrivit unui purtător de cuvânt al IDF, soldații au preluat sediul legislativ al Hamas, campusul guvernamental, sediul poliției Hamas și o facultate de inginerie utilizată pentru fabricarea și dezvoltarea armelor. În plus, soldații au raidat Casa Guvernerului, care este folosită ca facilitățe teroriste, adăpostind birouri militare și de informații ale Hamas, birouri ale poliției, sediul grupului și alte avanposturi, inclusiv unele utilizate de către membrii Hamas pentru antrenament înaintea datei de 7 octombrie.

Soldatul capturat de către Hamas

Israelul a confirmat moartea unui soldat capturat de către gruparea Hamas în timpul raidurilor din Cisiordania. Soldatul a fost luat ostatic pe data de 7 octombrie și a fost ținut captiv timp de mai multe săptămâni. În urma raidului efectuat de IDF, s-a confirmat că soldatul a fost ucis.

Profesorul eliberat după cinci zile de detenție

Un profesor de istorie și civism a fost eliberat după cinci zile de detenție fără nicio acuzație înaintată împotriva sa. Profesorul fusese arestat inițial pentru „indicarea intenției de a comite trădare” în postările sale de pe Facebook. Cu toate acestea, autoritățile au schimbat acuzația în intenție de a comite trădare, o acuzație extremă care este foarte rar folosită. Arestarea profesorului a fost văzută ca o modalitate de a descuraja critica și protestul împotriva politicii israeliene.

Familiile ostaticilor cer eliberarea lor

Familiile ostaticilor israelieni au pornit marșul din Tel Aviv spre sediul prim-ministrului din Ierusalim pentru a cere eliberarea lor și pentru a-i confrunta pe liderii guvernamentali cu privire la lipsa unui acord. Ei cer un acord care să includă toți ostaticii și să nu îi împartă în grupuri mici. Familiile cer, de asemenea, o întâlnire cu cabinetul de război pentru a primi răspunsuri. IDF a anunțat că a oferit să mute incubatoare la spitalul Al-Shifa din Gaza City pentru a ajuta copiii prematuri.

IDF oferă ajutor pentru spitalele din Gaza

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au oferit ajutor pentru spitalele din Gaza în timpul conflictului. Un ofițer israelian a discutat cu directorul spitalului Al-Shifa și i-a oferit ajutorul Israelului în mutarea a 37 de incubatoare și patru ventilatoare pentru copii la spital. Până în prezent, doar trei incubatoare au fost colectate din spitalele din Israel și vor fi transferate la Al-Shifa „când situația pe teren o va permite”. Ofițerul israelian a subliniat că vrea să-i ajute pe directorul spitalului să-și protejeze pacienții și personalul.

Rachetele din Gaza lovesc orașul israelian Ashkelon

Fragmente de rachetă au căzut în două locații din orașul israelian Ashkelon în urma bombardamentelor din Gaza. Clădirile și proprietățile au suferit daune semnificative, iar două persoane au fost ușor rănite în timp ce încercau să se adăpostească. Acest atac vine în contextul în care gruparea Hezbollah din Liban intensifică atacurile asupra unor ținte israeliene.

Ministrul francez al apărării se deplasează în Orientul Mijlociu

Ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, a anunțat că va fi trimis în Orientul Mijlociu pentru a discuta situația din Gaza și problemele de securitate regională. Aceasta este prima vizită a unui ministru francez al apărării în Israel din anul 2000.

Netanyahu: „Nu există substitut pentru victorie”

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat într-un interviu televizat că o victorie în sudul Israelului este necesară pentru a descuraja gruparea Hezbollah din nordul țării. Netanyahu a subliniat că prima etapă este eliminarea Hamasului și că aceștia „vor plăti pentru asta”. El a avertizat că Hamasul trebuie să se prăbușească, altfel americanii vor fi următorii în linie. Netanyahu a subliniat importanța victoriei în contextul amenințării pe care o reprezintă grupările teroriste pentru întreaga lume.

IDF anunță decesul soldatului Noa Marciano

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat moartea soldatului Noa Marciano, care fusese luat ostatic de către gruparea Hamas pe data de 7 octombrie. Soldatul a fost găsit mort în urma raidului IDF în Gaza Strip. În același timp, IDF a raidat sediul comandantului brigăzii Hamas, Ayman Nofal, și a descoperit diverse arme și echipamente folosite de grupare.

Familia teroristului responsabil de atacul din Cisiordania rămasă fără locuință

Forțele de securitate israeliene au demolat apartamentul familiei teroristului responsabil de atacul din Cisiordania în care au murit patru israelieni. Teroristul, un membru al Hamas, a fost ucis în ziua atacului. În plus, doi parlamentari israelieni au publicat un articol în Wall Street Journal în care propun transferul unei părți a populației din Fâșia Gaza în țări care sunt de acord să-i primească. Ei au subliniat necesitatea găsirii de soluții pentru populația civilă afectată de criza din Gaza.

IDF descoperă tuneluri și atacă ținte Hamas în Gaza

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au descoperit un tunel într-o moschee din Gaza Strip în timpul operațiunilor terestre. În același timp, forțele terestre au coordonat atacuri aeriene împotriva unei echipe de lansatoare de rachete antitanc care deschidea focul asupra lor. IDF a anunțat că a atacat aproximativ 200 de ținte Hamas în ultima zi, inclusiv teroriști, fabrici de arme, locuri de lansare a rachetelor antitanc și sedii militare. De asemenea, marina a atacat un tabăr de antrenament militar și un depozit folosit de marina grupării.

Lasă un răspuns