6 ostatici israelieni, confirmați uciși în captivitate de către Hamas
4 mins read

6 ostatici israelieni, confirmați uciși în captivitate de către Hamas

Șase ostatici israelieni, confirmați uciși în captivitate de către Hamas

Armata israeliană a confirmat moartea a șase cetățeni israelieni care au fost răpiți de către Hamas pe 7 octombrie: locuitorii Kibbutz Nir Oz – Maya Goren, Ronen Engel, Eliyahu Margalit și Arye Zalmanovich, un rezident al Kibbutz Be’eri, Ofra Keidar și Guy Iluz din Tel Aviv, luați ostatici de la petrecerea Re’im.

Arye Zalmanovich, 86

Zalmanovich, cel mai în vârstă israelian luat ostatic de către Hamas, a fost unul dintre membrii fondatori ai Kibbutz Nir Oz. În timpul unei demonstrații pentru eliberarea captivilor din octombrie, fiul său Avi a declarat că tatăl său a fost „chemat pentru o misiune națională” în 1955 și a plecat pentru a înființa kibbutz-ul, unde a devenit agricultor. „Chiar și în anii cei mai grei, când nu era nimic de mâncare și chiar și atunci când alertele cu rachete îi ofereau doar zece secunde să ajungă în adăpost, el a refuzat să părăsească kibbutz-ul”, a spus fiul său. Luna trecută, Hamas a lansat un videoclip în care pretindea că Zalmanovich a fost ucis.

Maya Goren, 56

Goren era educatoare în grădinița din Kibbutz Nir Oz. Pe 7 octombrie, teroriștii Hamas au ucis-o pe soțul ei, Avner, și au ucis și câinele lor, Scar, în casa lor. Goren, care lucra la grădinița pentru copii în acel moment, a fost răpită de Hamas. Cuplul a lăsat în urmă patru copii, care au exprimat cât de mult își doreau nepoții.

Ronen Engel, 54

Engel a fost luat ostatic de la Kibbutz Nir Oz împreună cu partenera sa Karina și fiicele lor Mika și Yuval, care au fost eliberate recent din captivitatea Hamas. Un alt fiu, Tom, care este soldat, nu a fost răpit. Casa familiei lor a fost demolată în timpul masacrului. Engel s-a mutat în kibbutz acum doisprezece ani și a absolvit recent o diplomă în inginerie hidrologică.

Eliyahu ‘Churchill’ Margalit, 75

Margalit, un locuitor al Nir Oz, era tatăl lui Nili, un psiholog pentru copii care a fost de asemenea luată ostatică de către Hamas și eliberată săptămâna aceasta. Margalit a trăit în Kibbutz din 1969, dedicând toți anii lui creșterii bovinelor pentru carne. „Churchill purta întotdeauna haine de lucru și bocanci, muls vaci și avea grijă de un vițel bolnav șapte zile pe săptămână”, a scris Sivan Klingbail, care a crescut în kibbutz.

Ofra Keidar, 70

Keidar, din Kibbutz Be’eri, o mamă a trei copii și bunică, a plecat într-o plimbare matinală obișnuită pe 7 octombrie și nu s-a mai întors acasă. Într-un apel telefonic cu familia ei, a reușit să le spună că teroriștii trageau în ea și s-a auzit întrebându-i: „De ce trageți în mine? Ce am făcut?” Soțul ei, Sami, care suferea de boala Parkinson, a fost ucis în sufragerie. Fiica lor, Yael, care are dizabilități intelectuale ușoare, a supraviețuit blocându-se în adăpost.

Guy Iluz, 26

Iluz, din Tel Aviv, fiul lui Michel și Doris, se afla la petrecerea în aer liber de la Re’im cu prietenii. Când au început sirenele, au încercat să scape într-o mașină, dar au fost împușcați de teroriști. Într-un apel către serviciile de urgență, el a spus că a fost împușcat și se ascunde, reușind să vorbească cu părinții lui pentru scurt timp, spunându-le că îi iubește. Iluz a crescut în Ra’anana, cântând la chitară de la vârsta de șapte ani. A lucrat ca tehnician de sunet pentru artiști israelieni cunoscuți și a studiat psihologie și filozofie la universitate.

Tatăl său, proprietarul unui restaurant de hummus din Tel Aviv, a cerut ajutorul angajaților săi arabi pentru a găsi informații despre Iluz în mass-media arabă în zilele următoare. Tatăl său a primit ulterior un videoclip de la Hamas în care pretindeau că a fost ucis de atacurile Forțelor de Apărare Israeliene, deși armata a confirmat că este considerat ostatic.

Lasă un răspuns