6 morți într-un atac al armatei israeliene într-un tabăr de refugiați din Cisiordania
1 min read

6 morți într-un atac al armatei israeliene într-un tabăr de refugiați din Cisiordania

Sase morti intr-un atac al armatei israeliene in tabara de refugiati din Cisiordania

Ministerul Sanatatii Palestiniene a raportat miercuri dimineata sase persoane ucise in atacurile israeliene asupra taberei de refugiati din Tul Karm, un oras palestinian din Cisiordania. Potrivit surselor locale, o drona israeliana a atacat o casa din cartierul El-Balana din tabara, lovind membrii Batalionului Tul Karm, compus din militanti din diferite factiuni, dar in principal asociat cu Fatah, dar si cu Hamas si Jihadul Islamic.

Victimele si ranitii

Serviciile locale de salvare au raportat ca au evacuat doua persoane ranite din zona loviturii catre spital. Unul dintre ei este un adolescent in varsta de 16 ani, ale carui fata a fost lovita de schije, iar celalalt are toracele grav ranit de schije. Fortele de securitate au arestat o a treia persoana ranita care se afla in ambulanta. Dupa anuntarea deceselor lui Rami A-Shumli, Adi A-Zayat, Ahmed Salit, Muhammad Abu Anin, Bassam A-Shifi si Piras Awad Blauna, a fost anuntata o greva generala in Tul Karm.

Antecedentele atacului

Saptamana trecuta, fortele de securitate care actionau in Tul Karm au ucis o unitate de militanti, in mare parte prin atacuri aeriene. Ministerul Sanatatii din Ramallah a declarat ca sapte palestinieni au fost ucisi si 11 raniti in urma acestor atacuri. IDF a raportat ca, in timpul operatiunii, au arestat persoane cautate si au descoperit dispozitive explozive care fusesera amplasate de-a lungul rutelor, cu scopul de a rani fortele israeliene. De asemenea, au declarat ca au folosit drone „Zik” pentru a viza militanti care deschideau focul si aruncau dispozitive explozive spre soldati.

Lasă un răspuns