5 palestinieni uciși într-un atac în Cisiordania; sirenele de rachete sună în nordul Israelului
4 mins read

5 palestinieni uciși într-un atac în Cisiordania; sirenele de rachete sună în nordul Israelului

Cinci palestinieni uciși într-un atac în Cisiordania; sirenele de rachete sună în nordul Israelului

Cel puțin cinci palestinieni au fost uciși și alți doi răniți într-un atac israelian asupra unui imobil dintr-un tabăr de refugiați în orașul Nablus din Cisiordania, a anunțat serviciul de ambulanță al Semilunei Roșii palestiniene sâmbătă dimineața.

Armata israeliană nu a oferit imediat un comentariu cu privire la incidentul din tabărul de refugiați Balata. Semiluna Roșie Palestiniană a declarat anterior că medicii săi se ocupau de cinci răniți grav în urma exploziei, toți bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani.

Potrivit rapoartelor locale, una dintre victime era un membru înalt al Brigăzii Martirilor Al-Aqsa afiliată Fatah, care se afla pe lista israeliană a celor mai căutați teroriști de mulți ani.

Continuarea operațiunii IDF în nordul Fâșiei Gaza

Pe măsură ce IDF își continuă operațiunea terestră în nordul Fâșiei Gaza, cabinetul de război al Israelului a aprobat intrarea zilnică a camioanelor cu combustibil pentru ONU. Pe fondul apelurilor pentru un armistițiu în contextul continuării focului de rachetă din Gaza și Liban, impasurile persistă în ceea ce privește un posibil acord pentru eliberarea ostaticilor, în timp ce organizațiile internaționale avertizează cu privire la foamea și boala din Gaza.

Iată ce trebuie să știți la 42 de zile de la începutul războiului.

Un ostaj israelian în sănătate precară

Hamas a publicat un videoclip care prezintă starea de sănătate precară a lui Arye Zalmanovich, în vârstă de 86 de ani, un ostaj israelian răpit din casa sa din Kibbutz Nir Oz pe 7 octombrie. Zalmanovich suferă de probleme medicale și are nevoie de tratament.

Continuarea operațiunii IDF în nordul Fâșiei Gaza

IDF și-a continuat operațiunea în nordul Fâșiei Gaza peste noapte, până vineri. Potrivit rapoartelor palestiniene, un membru înalt al aripiei politice a Hamas și un fost membru Fatah afiliat Hamas au fost uciși în atacurile israeliene în Fâșia Gaza. IDF a declarat că a distrus un avanpost cheie al Jihadului Islamic Palestinian și că bombe și arme au fost găsite în grădinițele și școlile din Gaza.

Înmormântarea soldatului israelian căzut

Sute de israelieni au participat la înmormântarea soldatului israelian Noa Marciano, care a fost ucis în captivitatea Hamas. Trupul lui Marciano a fost găsit joi lângă Spitalul Al-Shifa din Gaza City și adus înapoi în Israel.

Permiterea intrării zilnice a camioanelor cu combustibil în Gaza

Vineri, cabinetul de război al Israelului a anunțat că va respecta solicitarea SUA de a permite intrarea zilnică a două camioane cu combustibil în Gaza pentru utilizarea ONU, inclusiv funcționarea instalațiilor de desalinizare și a facilităților de canalizare. Decizia a stârnit opoziție intensă atât din partea membrilor de extremă dreapta, cât și din partea membrilor Likud ai guvernului Netanyahu. Consilierul pentru securitate națională al Israelului a apărat decizia guvernului, afirmând că aceasta nu afectează obiectivele operaționale ale Israelului.

Problemele grave ale Gazei

Programul Alimentar Mondial al ONU a declarat că Gaza se confruntă cu o mare lipsă de alimente și o foame generalizată, cu aproape întreaga populație având nevoie disperată de asistență alimentară, iar doar 10% din necesarul de alimente intrând în Fâșia Gaza de la începutul războiului.

Evacuarea răniților din Fâșia Gaza

Potrivit Semilunei Roșii, 73 de palestinieni răniți au părăsit Fâșia Gaza prin punctul de trecere Rafah către Egipt vineri.

Rachetele continuă să fie lansate asupra Israelului

Sirenele de alarmă au sunat atât în nordul, cât și în sudul Israelului pe tot parcursul zilei de vineri, inclusiv în Tel Aviv, din cauza rachetelor lansate de către Hamas. În nord, patru israelieni au fost răniți de rachete antitanc lansate din Liban asupra unei comunități de lângă graniță. IDF a declarat că a atacat poziții de lansare ale Hezbollah în teritoriul libanez ca represalii.

Lasă un răspuns