1.7 milioane de palestinieni strămutați din casele lor în Gaza, conform ONU
2 mins read

1.7 milioane de palestinieni strămutați din casele lor în Gaza, conform ONU

ONU: 1,7 milioane de palestinieni strămutați din casele lor în Gaza

Conform Organizației Națiunilor Unite (ONU), aproximativ 1,7 milioane de oameni, adică aproape trei sferturi din populația Gaza, au fost strămutați din casele lor. Din aceștia, 900.000 de oameni se află în adăposturi aglomerate administrate de ONU.

Ordine repetate ale Israelului pentru palestinieni de a părăsi nordul Gaza și a căuta adăpost în sud

Israelul a dat repetate ordine palestinienilor să părăsească nordul regiunii Gaza și să caute adăpost în sud, care a fost și el bombardat aerian încă de la începutul războiului. Sâmbătă, palestinienii au fugit în partea de sud a regiunii Gaza.

Atacurile din taberele de refugiați Nuseirat și Bureij au provocat moartea a cel puțin 40 de persoane

Potrivit oficialilor spitalului, atacurile din taberele de refugiați Nuseirat și Bureij de luni au provocat moartea a cel puțin 40 de persoane, iar localnicii au declarat că zeci de persoane au fost îngropate sub dărâmături. Ministerul Sănătății din Cisiordania a anunțat că peste 12.700 de palestinieni, inclusiv peste 5.000 de minori și 3.250 de femei, au fost uciși în Gaza. Aceasta reprezintă o creștere de 1.200 decese față de ziua precedentă. Oficialii din domeniul sănătății nu au putut fi contactați imediat pentru a oferi mai multe detalii în legătură cu această creștere semnificativă.

Dificultăți în raportarea numărului exact al victimelor

De-a lungul ultimelor 10 zile, oficialii au făcut publice numerele mai rar, declarând că întâmpină dificultăți în a ține pasul cu numărătoarea din cauza problemelor de comunicare. Ministerul Sănătății din Cisiordania colaborează cu oficialii Ministerului Sănătății din Gaza, controlat de Hamas. Aceștia declară că încă 4.000 de persoane sunt date dispărute și se crede că au fost îngropate sub dărâmături. Numărul lor al celor morți și dispăruți nu face diferența între civili și combatanți. Israelul susține că a ucis mii de militanți.

Lasă un răspuns