Sturion: Specii și Informații de Bază
1 min read

Sturion: Specii și Informații de Bază

Despre Sturioni și Diversitatea Lor

Sturionii, pești vechi de milioane de ani, aduc o diversitate remarcabilă în ecosistemele acvatice. Morunul, cega, pastruga și nisetru sunt printre speciile remarcabile din această familie. Fiecare aduce trăsături unice și contribuie la diversitatea marină.

Morunul (Acipenser gueldenstaedtii)

Cunoscut și sub numele de „acipenser gueldenstaedtii”, morunul este o specie masivă, apreciată pentru carnea sa și icrele prețioase. Habitatul său natural se întinde în zonele de apă dulce din Europa de Est și Asia de Sud-Vest.

Cega (Acipenser stellatus)

Cega, sau acipenser stellatus, este remarcat pentru dimensiunile sale mari și icrele sale valoroase. Acesta se găsește în râurile Europei de Est și în Marea Neagră.

Pastruga (Acipenser nudiventris)

Pastruga, o specie rară, se găsește în principal în râurile Europei Centrale și de Est. Gustul său rafinat și caracteristicile unice o fac o delicatesă apreciată în bucătărie.

Nisetru (Acipenser ruthenus)

Nisetru este o specie mai mică de sturion, dar nu mai puțin valoroasă. Răspândit în râurile Europei și Asia de Vest, este recunoscut pentru carnea sa gustoasă și icrele apreciate.