Israel a detinut 153 de femei din Gaza, unele cu bebelusi, afirma seful Palestinian Prisoners’ Club
2 mins read

Israel a detinut 153 de femei din Gaza, unele cu bebelusi, afirma seful Palestinian Prisoners’ Club

Israel a arestat 153 de femei din Gaza, inclusiv femei insarcinate si mame cu bebelusi

Seful Palestinian Prisoners’ Club, Qadura Fares, a afirmat luni ca, de la inceputul razboiului, Israelul a arestat 153 de femei din Gaza, inclusiv femei insarcinate si mame care sunt tinute in detentie impreuna cu bebelusii lor.

Detaliile privind cazurile de detentie

Potrivit lui Fares, aceste femei au fost arestate in timpul operatiunilor militare desfasurate de Israel in Gaza si sunt tinute in custodia autoritatilor israeliene. Printre acestea se numara femei insarcinate, care au fost separate de familiile lor si sunt acum incarcerate in inchisori israeliene. De asemenea, exista si cazuri de mame care au fost arestate impreuna cu bebelusii lor, iar acestia sunt acum crescuti in detentie.

Acuzatii de incalcarea drepturilor omului

Fares a condamnat aceste arestari, acuzand Israelul de incalcarea flagranta a drepturilor omului ale femeilor din Gaza. El a subliniat ca aceste femei sunt supuse tratamentelor abuzive si umilitoare in timpul detentiei lor, iar separarea de familiile lor reprezinta o forma de pedeapsa colectiva impotriva populatiei din Gaza.

Cereri pentru eliberarea femeilor

Seful Palestinian Prisoners’ Club a solicitat comunitatii internationale sa intervina si sa exercite presiune asupra Israelului pentru eliberarea acestor femei. El a subliniat ca detentia lor este ilegala si ca ele trebuie sa fie reunite cu familiile lor cat mai curand posibil.

Reactia Israelului

Pana in prezent, autoritatile israeliene nu au facut nicio declaratie oficiala cu privire la aceste acuzatii. Cu toate acestea, ele au sustinut in trecut ca arestarile lor sunt justificate si necesare pentru a mentine securitatea Israelului impotriva amenintarilor din Gaza.

Impactul asupra populatiei din Gaza

Aceste arestari au avut un impact semnificativ asupra populatiei din Gaza, care traieste deja sub restrictii stricte din cauza blocadei impuse de Israel. Femeile incarcerate sunt privite de comunitatea internationala ca fiind prizoniere politice, iar situatia lor atrage atentia asupra necesitatii unei rezolvari rapide si pasnice a conflictului israelo-palestinian.

Aceasta situatie evidentiaza inca o data tensiunile crescute dintre Israel si Gaza si subliniaza importanta dialogului si negocierilor pentru a gasi o solutie durabila pentru ambele parti implicate.

Lasă un răspuns