Rezerviștii din unitățile de elită IAF spun că li s-a ordonat să se țină departe în timpul vizitei lui Netanyahu.
2 mins read

Rezerviștii din unitățile de elită IAF spun că li s-a ordonat să se țină departe în timpul vizitei lui Netanyahu.

Rezerviștii din unitățile de elită IAF spun că li s-a ordonat să se țină departe în timpul vizitei lui Netanyahu

Rezerviștii care servesc în unitățile de elită ale Forțelor Aeriene Israeliene (IAF) susțin că li s-a ordonat să se țină departe în timpul vizitei Prim-ministrului Benjamin Netanyahu la baza lor, marți.

Ordinele primite

Acești rezerviști, care sunt considerați printre cei mai bine pregătiți și instruiți membri ai IAF, au declarat că li s-a spus să evite orice contact cu premierul Netanyahu în timpul vizitei sale la baza lor. Această măsură a fost considerată neobișnuită de către mulți dintre acești rezerviști, având în vedere că obișnuiți să participe la întâlniri și discuții cu oficialii de rang înalt.

Motivul ordinelor

Deși motivul exact al acestor ordine nu a fost dezvăluit, se speculează că acestea ar putea fi legate de tensiunile politice din ultima perioadă dintre rezerviști și premierul Netanyahu. În ultimele luni, rezerviștii din IAF au fost critici față de modul în care guvernul a gestionat anumite aspecte legate de securitatea națională și de politica externă.

Reacția rezerviștilor

Aceste ordine au stârnit nemulțumire și indignare printre rezerviști. Mulți dintre ei consideră că li se încalcă dreptul la libertatea de exprimare și că astfel li se reamintește că sunt în subordinea politicului, în detrimentul misiunii lor de a apăra țara. Unii rezerviști au declarat că vor încerca să își facă auzită vocea și să își exprime opiniile în mod deschis, în ciuda acestor ordine restrictive.

Răspunsul oficial

Purtătorul de cuvânt al IAF a refuzat să comenteze aceste acuzații și a declarat că ordinele date rezerviștilor sunt în conformitate cu protocolul de securitate și nu au nicio conotație politică. El a subliniat că este important ca membrii IAF să rămână neutri din punct de vedere politic și să se concentreze pe îndeplinirea misiunilor lor în mod eficient.

În ciuda acestor controverse, vizita premierului Netanyahu la baza IAF a continuat conform programului stabilit. Cu toate acestea, relația dintre rezerviști și conducerea politică rămâne tensionată, iar reacțiile ulterioare la acest incident ar putea avea un impact semnificativ asupra modului în care rezerviștii sunt tratați în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns